AKTUELNO

Dejan Milojević, košarkaški trener, nekadašnji reprezentativac preminuo je u 47. godini života.

Dejan je doživeo infarkt miokarda u noći između utorka i srede, dok je bio na timskoj večeri sa svojim Golden Stejt Voriorsima na gostovanju Juti.

Milojevićev biši trener sa kojim je sarađivao u Budućnosti, čuveni Miroslav Muta Nikolić, prisetio ga se u kratkoj izjavi u oba "izdanja" - i kao trenera i kao igrača. Smogao je snage i za naš portal Republika.rs rekao par reči.

- Bio sam u čudu kada sam saznao. Milojević je bio veliki igrač, to je jedan od najboljih momaka koje sam trenirao. Uvek je bio nasmejan, i time je podizao atmosferu na treningu, ovo je zaista veliki gubitak - izjavio je skrhani Nikolić.

Foto: Tanjug/Jeff Chiu

Potom smo kratko porazgovarali o tome kako bi se Deki snašao u ulozi selektora reprezentacije, na šta je proslavljeni stručnjak odgovorio samo najlepšim rečima hvale za Milojevićevu trenersku karijeru.

- Pa ostaje pitanje "šta bi bilo", Miloje je bio trener u najjačoj ligi sveta, i to moramo poštovati. On, i uz njega Rajaković, su napravili uspehe na najtežim terenima, tako da je nam samo ostaje da mislimo - rekao je zagonetno popularni Muta.

Dejan Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion.