AKTUELNO

Čuveni srpski košarkaš i trener preminuo je juče od posledica srčanog udara.

Svetska sportska javnost zamenela je od tuge nakon vesti da je Dejan Milojević umro u 47. godini. Pozlilo mu je dok je sa svojim timom Golden Stejtom bio na večeri u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, gde su "ratnici" trebali da odigraju utakmicu protiv Jute u okviru NBA lige.

Deki je odmah prebačen u bolnicu, gde je hitno i operisan, ali nažalost, nije uspeo da dobije najvažniju bitku. Njegova smrt duboko je potresla sve one koji vole i prate sport, ali i ljude iz drugih sfera javnog života.

Od popularnog Miloja oprostili su se njegovi bivši saigrači, rivali, treneri, igrači koje je trenirao, NBA i domaći asovi...

A, samo nekoliko dana pre tragičnog događaja asistent u stručnom štabu Voriorsa pričao je u podkastu "Alesto" kod Aleksandra Stojanovića i tom prilikom rekao nešto od čega će se svako naježiti.

- Ne možeš da imaš iste planove sa 20 i sa 46 godina, koliko imam sada. Ne pravim dugoročne planove uopšte. Bukvalno, godina za godinom. Želim samo da uživam u toj godini u kojoj sam i da mi ona, taj mesec, ta nedelja i taj dan prođu što bolje. Evo, radujem se današnjoj utakmici sa Detroitom i sutrašnjem viđanjem sa Darkom i sa Ivom. To su trenutno moja očekivanja od naredne nedelje - rekao je Milojević.

Autor: