AKTUELNO

Srpski reprezentativac, Filip Petrušev, najverovatnije će propustiti meč 22. kola Evrolige između Olimpijakosa i Makabija iz Tel Aviva 18. januara, zbog povrede.

Prema pisanju specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohups", Petrušev (23) ima problem sa mišićima aduktora, zbog čega nije igrao utakmicu grčkog šampionata minulog vikenda.

Isti izvor navodi da će Mustafa Fal zbog povrede kolena pauzirati tri sedmice, što bi značilo da bi mogao da propusti najmanje četiri meča pirejskih crveno-belih u Evroligi. Uzimajući u obzir sve probleme koje trener grčkog velikana, Jorgos Barcokas ima sa povredama centara, očigledno je da će gotovo sav teret u reketu morati da podnese još jedan reprezentativac Srbije, Nikola Milutinov

Od kako je napustio NBA ligu i prešao u Olimpijakos krajem novembra prošle godine, Petrušev je imao problema u pokušaju da se nametne treneru Barcokasu. Upisao je svega šest nastupa u elitnom takmičenjun na kojima je u proseku beležio tek četiri poena za 12 minuta koliko prosečno provodi na terenu.

Olimpijakosu ove sezone ne cvetaju ruže u Evroligi, ekipa ima učinak od 11 pobeda i 10 poraza i nalazi se na sedmoj poziciji koja na kraju regularnog dela sezone vodi u doigravanje za plasman u plej-of.

Autor: