AKTUELNO

Košarkaš Atlante i lider reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, proglašen je za igrača godine prema izboru Košarkaškog saveza Srbije.

KSS je tradicionalno proglasio najuspešnije u prethodnoj godini prema izboru novinara, a Aleksandra Crvendakić i Bogdan Bogdanović dobili su najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija.

Bogdanu će ova nagrada biti treća, a Aleksandri druga. Srebro u Manili, sjajno liderstvo i vođenje Orlova do podviga na Svetskom prvenstvu, nisu ostavljali dilemu, iako je Nikola Jokić osvojio NBA titulu sa Denverom i nema spora da je najbolji košarkaš planete.

Foto: Foto/KSS

Tako će posle dve godine Jokić prepustiti tron Bogdanoviću, koji trenutno beleži i sjajne partije sa Atlantom i ozbiljan je kandidat za titulu najboljeg šestog igrača NBA lige. Ipak, reprezentacija se pokazala kao ključna za priznanje i ova nagrada je još jedna potvrda kakav status ima igranje za nacionalni tim.

Orlove čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo već krajem februara. Prvo ćemo ugostiti Finsku 23. februara, a tri dana kasnije igramo protiv Gruzije u Tbilisiju. U našoj grupi je još i Danska, tri tima idu na EP.

Pešić o Bogdanu Nedavno je оdigrana i utakmica Atlanta - Denver gde je Bogdan imao 40 poena i baš je Jokić posle te utakmice rekao kako je prvi put video Bogdana da je skroz opušten u igri, da nema tih tragova povrede i to je bilo zanimljivo zapažanje. Za Bogdana je to osnovno. Zna se Bogdan, koji su njegove kvaliteti i naravno sad se to nadogradilo i iskustvom i svim ostalim. On je posvećen, nažalost imao je te povrede koje su ga malo stopirale, koje su malo usporile i formu i razvoj. Imao je tešku operaciju, to nije samo fizički nego i mentalno teško, pa onda operacija ostavlja malo i straha, malo da se poštediš i uštediš. Ali očigledno je da je to iza njega, po ovome što vidim i kada se čujem sa njim. To njegovo samopouzdanje se vidi kad uzima neke šuteve. On veruje u te svoje kvalitete i baš na toj utakmici protiv Denvera se videlo kad je zdrav, kad veruje u sebe i kad nema nikakva opterećenja fizički, da je on jedan od najboljih na svojoj poziciji u NBA.