AKTUELNO

Košarkaš Panatinaikosa Luka Vildoza na početku aktuelne sezone ne pruža partije kakve se od njega očekuju. Argentinac je doveden kao veliko pojačanje, međutim, još uvek ne uspeva da ponovi partije iz Crvene zvezde.

On je za medije u Grčkoj govorio nakon pobede protiv Virtusa od 90:76, te naveo da bi svaki igrač može da iskoristi minute na terenu.

- Ponekad ne treba da igramo mnogo minuta da bismo pokazali kakvi smo igrači. Kendrik Nan je to pokazao u prvom poluvremenu, ja sam to uradio u drugom. Matijas Lesor nije bio tako dobar u prvom poluvremenu ofanzivno, ali je kasnije pokazao karakter, pokazao je kakav je igrač. Naravno, bili su važni i Kostas Slukas i Dinos Mitoglu, kao i svi ostali. Svi igraju dobru i efikasnu košarku, i srećan sam zbog toga - započeo je Vildoza svoje izlaganje.

Argentinski košarkaš je dobio konkurenciju pošto je opremu "zelenih" zadužio Kendrik Nan, a tada se i povela priča o njegovom mogućem odlasku iz grčkog kluba. Tokom razgovora pomenuo je i period proveden u Crvenoj zvezdi.

- Samo sam bio radoznao ko je ovo napisao u štampi, ali nije me briga. Imam trogodišnji ugovor ovde i želim da se takmičim ovde. Želim da pokažem svetu šta mogu i da uradim ono što tim treba. Naravno da sam bio jako srećan u Crvenoj zvezdi prošle godine, nedostaje mi Beograd. Dobro sam se proveo,dali su mi priliku da se vratim u Evropu i pokažem stvari. Volim ih. Ali, sad sam ovde. Volim Panatinaikos i srećan sam ovde - jasan je Vildoza.

On je u pobedi protiv Virtusa postigao 11 poena i podelio tri asistencije za 19 minuta provedenih na terenu.