AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da "crveno-beli" moraju da budu spremni za bitku sa jako dobrim timom kao što je Olimpijakos.

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće sutra od 20.15 časova ekipi Olimpijakosa u devetom kolu Evrolige. "Crveno-beli" su sinoć u Beogradu ubedljivo savladali Fenerbahče u osmom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Ekspedicija Crvene zvezde otputovala je danas u Atinu, a večeras će u vreme odigravanja utakmice odraditi trening u hali u Pireju.

Trener "crveno-belih" Janis Sferopulos neće moći da računa na Šabaza Nejpira, dok je Jago Dos Santos krenuo u Atinu sa ekipom. U Beogradu su na terapijama ostali Branko Lazić, Adam Hanga i Marko Simonović.

"Igramo protiv jako dobrog tima, tima čije kvalitete poznajemo, bili su finalisti prošle sezone. Možda u poslednje vreme nemaju dobre rezultate, ali imaju ogroman kvalitet i mogu da igraju jako dobro. Moramo da budemo spremni za bitku sa jako dobrim timom", rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Dos Santos je izjavio da "crveno-bele" očekuje težak meč u Atini.

"Olimpijakos takođe ima sjajnu atmosferu, dobre navijače, izvanredan tim... ali spremićemo se. Raspored je izuzetno gust, napori su veliki, ali mislim da je ključ kao i sinoć odbrana, a napad će doći sam od sebe", naveo je Dos Santos.

Ekipa Crvene zvezde se u petak vraća iz Atine.