AKTUELNO

Novinar Dejan Anđus istakao je jutros za Pink da je očekivao da će košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo pobediti Litvaniju, i da našu igru nije dovodio u pitanje.

- Mislim da sam među retkima koji sam pre početka rekao da idemo sigurno u četvrtfinale. U periodu kada smo otpisani, dok su ljudi pričali o Jokiću, Miciću, oni su se momci spremali i trenirali. Dok su putovali na Filipine, niko nije obratio pažnju na grupe, kostur, kako nam se otvara teren... To je uvreda za naciju, pričalo se o Jokiću, konjima... To je takva uvreda - priča Anđus.

Foto: TV Pink Printscreen

Bio sam dekoncentrisan, zbog Jokića, da gledam šta Radi Milutinov, koji je vrhunski svestki centar, kaže Anđus.

- Stefan Jović je juče pogodio dve ključne trojke, to je bio momentum kada je Litvanija mogla da preokrene rezultat. On ih je zveknuo sa dve trojke, i razlika je ponovo pobegla. Cela utakmica je bila jedna filozofija - rekao je Anđus.

Foto: TV Pink Printscreen

Pre utakmice SAD-Italija, rekao sam da će biti 30 poena razlike, kaže on.

- Što se nas tiče, zavisi sa kim ćemo igrati, ne bih sada da peognoziram - rekao je Anđus, pa se osvrnuo na Borišu Simanića:

Foto: Instagram.com/bokaco12

- Pratio sam njegov razvoj, Dragan Jakovljević je njega uzeo da radi sa njim, bio je kod njega igrač kada je Zvezda uzela dve juniorske titule. On je trebao da bude Toni Kukolj, nije nažalost izrastao u tu klasu, ali je izrastao u vrhunskog reprezentativnog igrača. Ja ne znam kakav je to udarac laktom bio. Imamo mišljenje doktora Ristića da je greška lekara, mišljenja su oprečna... - rekao je Anđus.

- Nastaviće karijeru, ali će oporavak dugo da traje - uveren je Anđus.

Autor: