AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije je prošla u polufinale Svetskog prvenstva pobedom nad Litvanijom, čiji selektor Kazis Maksvitis nije krio razočaranje ovakvim ishodom.

- Naša najgora utakmica na šampionatu. Jači tim je dobio. Sa naše strane, nedostajale su snaga, emocije, koncentracija je bila niska... Mora da smo se istrošili pre dva dana. Srpski tim je prosto bio danas bolji.

Upitan šta bi uradio drugačije da igra opet ovaj meč, rekao je sledeće:

- Dobro pitanje. Pre utakmice mi se nije svidela naša energija. A trebalo je da odbrana bude bolja, primili smo u tri četvrtine po 24-25 poena. Srbi su poentirali iz tranzicije, odnosno kontranapada, dali mnogo lakih poena... Odbrana bi morala da bude drugačija.

Na konstataciju da je Litvanija trijumfom nad Amerikancima poslala snažnu poruku svima na Mundobasketu, a onda razočarala, reagovao je ovako:

- Ono jeste bila velika pobeda, ali došli smo ovde da osvojimo medalju. A da bismo to ostvarili, morali smo da dobijemo Srbiju u četvrtfinalu. Tako da sada ona pobeda nad Amerikancima ništa ne znači. Nismo u polufinalu, ta pobeda je sada nebitna. A Srbija je neverovatan tim, igra sjajno, ima sjajne igrače kao što je Bogdanović. Možda su navijači i dalje razmišljali o pobedi nad Amerikancima, ali garantujem vam da mi nismo. Srbija je, tako je bar delovalo, danas delovala svežije. Imala je više energije - zaključio je selektor Litvanije.

#Kazis Maksvitis