AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u četvrtfinale Mundobasketa, pošto su sa 112:79 savladali Dominikansu Republiku, dok su odmah i saznali rivala, pošto je i Litvanija bila bolja od SAD-a sa 110:106, čime je dobijen i jedan četvrtfinala.

Nakon toga, sve oči su bile uprte ka duelu Španije i Kanade, čija je utakmica donela i verovatno najviše pažnje, pošto je zauzela poslednji termin, a i ona je bila "na život i na smrt".

Crvena furija je bila ta ekipa koja je imala prednost tokom većeg dela meča, bila je na rubu toga da izbegne "smrt" na ovom turniru, ali su posustali u poslednjim trenucima, kada su srljali iz greške u grešku, a to je Kanada iskoristila, te je spustila Španiju na samo sedam poena u poslednjoj deonici!

Kanada je slavila sa 88:85, čime je dobijen i poslednji par četvrtfinala, kao i kasniji kostur za samu završnicu takmičenja. Samim tim, Srbija je dobila i svoje potencijalne rivale u polufinalu.

Nažalost, Srbiji se i nije otvorio put do finala, pošto bi u svakom slučaju dosta lakšeg rivala dobila iz meča Slovenija-Letonija, nego li Slovenija - Kanada.

KOSTUR MUNDOBASKETA

1/4 FINALE

Srbija - Litvanija

Kanada - Slovenija

Italija - SAD

Letonija - Nemačka

1/2 FINALE

Srbija/Litvanija - Kanada/Slovenija

Italija/SAD - Letonija/Nemačka

Autor: