AKTUELNO

Krajem juna Džejms Harden je nakon razgovora sa stručnim štabom i upravom Filadelfije Seventisiksers podneo zahtev za trejd. Delovalo je da će Džoel Embid ostati bez najvažnijeg saigrača, međutim došlo je do velikog obrta.

Naime, pregovori između File i Los Anđeles Klipersa, inače preferirane destinacije popularnog Brade, propali su, pa su u klubu odlučili da ga zadrže. I to sve bez dodatnih razgovora sa njim.

Prema izveštajima koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država Harden nije voljan da se pojavi na trening kampu pred početak nove sezone i po svaku cenu bi hteo da ide u novu sredinu. Glavni razlog je nezadovoljstvo činjenicom da mu Seventisiksersi nisu ponudili novi maksimalni ugovor, pa će sledećeg leta on postati slobodan igrač.

U Filadelfiji se nadaju da će njihova zvezda preći preko te činjenice i staviti se na raspolaganje timu, ali bojazan svakako postoji.

Džejms Harden je član kluba postao u februaru 2022. godine u trejdu sa Bruklin Netsima. Ugovor je produžio prošlog leta, međutim evidentno je da ne želi da ga odradi do kraja u istoj ekipi.

U protekloj sezoni beležio je 21 poen uz 7 asistencija i 5,7 skokova u ligaškom delu takmičenja, kao i 20,3 uz 8,3 uspešnih dodavanja za koš i 6,2 uhvaćene lopte u plej-ofu.

Harden je izabran kao treći pik na NBA Draftu 2009. od strane Oklahome Siti Tander, dok je dres Hjuston Rokitsa nosio od 2012. do 2021. godine.

#Džejms Harden

#NBA