AKTUELNO

Čitave sezone bivši NBA as Kendrik Perkins omalovažavao Nikolu Jokića i osporavao svaki njegov podvig, ali sada je okrenuo ploču i javno priznao da je Srbin neprikosnoven.

Analitičar ESPN-a vodio je sramnu kampanju protiv srpskog centra u finišu regularnog dela sezone i konstantno urgirao da Džoel Embid dobije MVP titulu, što se i desilo.

Optuživao je Srbina da "pumpa" brojke kako bi imao tripl-dablove, pričao da je Jokić dvostruki MVP isključivo zbog boje kože, a ne igračkih kvaliteta i iznosio mnoge druge neistine na račun srpskog asa...

Jokić nije nasedao na provokacije, mudro će ćutao, a onda svim hejterima brutalno zapušio usta svojim nestvarnim partijama u plej-ofu.

Na krilima Srbina Denver je dogurao do istorijskog finala, pa je čak i Perkins morao da prizna grešku i oda priznanje Jokiću i konačno stane na njegovu stranu.

Verovali ili ne, u popularnoj emisiji "The Pat McAfee Show" Perkins je kritikovao svoj ESPN zbog sramnog tretmana prema srpskom košarkašu. Na pitanje da li bi Jokić trebalo da bude više zastupljen u medijima, poznati analitičar je kao iz topa odgovorio:

"Apsolutno! On je jedan od najboljih igrača u ligi. On je jedan od najveštijih centara koji su ikada dotakli prokletu košarkašku loptu. Svaki put kada uputi šut pomislim da ulazi u koš", kaže Perkins i dodaje:

"Mi smo krivi. To smo mi mediji, mi na mrežama, ESPN, jer trebalo bi bolje da radimo na njegovoj promociji i marketingu, trebalo bi da bude više na televiziji. Ako želite da pokažete nekome kako bi trebalo da se igra košarka, morate mu pokazati Jokića. Ne bi trebalo da čekamo finale da bismo cenili Jokića. Moramo da uradimo bolji posao, uključujući i mene, da ga bolje plasiramo. Manje bi trebalo da pričamo o Lejkersima, Lebronu Džejmsu i Džejsonu Tejtumu, a više o Jokiću", priznao je Perkins.

#NBA

#Nikola Jokić