AKTUELNO

Izuzetno zanimljivu konferenciju za medije uoči finala NBA lige imao je Nikola Jokić.

Srpski košarkaš koji je Denver Nagetse vodio ka prvom u istoriji velikom finalu, a u razgovoru sa novinarima je u svom stilu pravio šou.

U jednom trenutku srpski novinar se uključio u konferenciju, a nakon njegove molbe nastala je najpre zbunjujuća situacija, a zatim je mogao da se čuje glasan smeh prisutnih.

Naime, novinar televizije "Arena sport", zamolio je da postavi pitanje na srpskom jeziku, što je začudilo PR-a Nagetsa koji se obratio Jokiću:

"Da li je to okej?", upitao je PR.

Jokić ga je najpre pogledao, a onda postavio retoričko pitanje.

"Pitaš me da li može da priča na srpskom?", pomalo zbunjeno je izgovorio srpski košarkaš, nakon čega su prisutni novinari prasnuli u smeh.

Nakon toga je srpski novinar postavio pitanje.

"Ljubitelji košarke ustaju noću da prate tvoje utakmice i utakmice Denvera. Svakog dana ljudi ovde pitaju ko je bolji "mečap" za Nikolu, Horford i Vilijams iz Bostona, ili Adebajo iz Majamija?".

"A koju kameru treba da gledam?", upitao je Jokić i ponovo izavao smeh u sali.

"Što se tiče finala... Pa, nisam baš neko ko sad prati (završnicu doigravanja u Istočnoj konferenciji). Nisam gledao ni četvrtu, ni petu utakmicu (Majamija i Bostona). Kako da kažem, oni koji nam dođu, tako ćemo se spremati. Jedni i drugi imaju da ponude svašta. Boston može da stavi igrače od 1 do 5 na mene, može i visoke i male na Džamala, dakle mogu da se baš poigraju sa rotacijama, dok je Majami dosta agresivniji, svaka utakmica s njima je na krv i nož, ima tu dosta guranja, dosta kontakta, pa mislim da i jedni i drugi mogu da iznenade", odgovorio je Jokić.