AKTUELNO

NBA liga nije dosad imala igrača kao što je Nikola Jokić.

Aktuelni plej-of to samo potvrđuje.

Možda minula noć nije okončana kako je to srpski as i njegova ekipa, Denver nagets, očekivala, ali i poraz od Minesote u četvrtoj utakmici plej-ofa iznedrio je pravo malo čudo.

Naime, Nikola Jokić je postao prvi centar u NBA istoriji koji je na jednom plej-of meču uspeo da postigne 40 ili više poena, da ima 10 ili više skokova i pet ili više pogođenih trojki.

Sve to je, baš kao centar, Jokić izveo u pomenutoj drami sa Timbervulvsima, u kojoj je, posle -12 u završnici četvrte četvrtine, na sledeći način pomogao ekipi Denvera da se domogne produžetka:

u pet uzastopnih napada Jokić je najpre ubacio trojku, potom imao dve uzastopne asistencije, a onda pogodio jedan šut sa poludistance i, konačno, jedno slobodno bacanje.

Da je dao i drugo, 12,7 sekundi pre kraja četvrte četvrtine bi Denver preuzeo vođstvo, možda i pobedio jer je potom Entoni Edvards promašio šut za Minesotu. Ali, kako je on to promašio pri nerešenom rezultatu, 96:96, a neprecizan bio i Jokićev saigrač Brus Braun sa svoje polovine terena, ušlo se u produžetak u kome je Minesota pobedila.

Autor: