AKTUELNO

Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju ekipu Zadra 88:78 (24:15, 25:15, 15:25, 24:23) u okviru 26. kola ABA regionalne lige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Džejms Naneli sa 18 poena i tri skoka, dok je Kevin Panter dodao 15 poena. U ekipi Zadra se istakao Huan Dejvis sa 22 poena i osam skokova.

"Crno-beli" su bolje otvorili utakmicu i već u uvodnim minutima uspeli da dođu do devet poena prednosti.

Domaća ekipa je uspevala da smanji razliku, uglavnom igrom na niskom postu ali do kraja četvrtine Partizan je uspeo da vrati devet poena razlike.

Tokom druge deonice košarkaši Partizana su se razigrali, pogotovo sa linije za tri poena. Igrom u tranziciji i čvrtsom odbranom su nametnuli svoj ritam i na poluvremenu vođstvo "crno-belih" je iznosilo 19 poena.

U trećoj četvrtini Partizan je održavao razliku do dva minuta pred kraj deonice, kada na scenu stupaju Božić i Dejvis koji svojim potezima tope razliku protivnika.

"Crno-beli" su u napadu bili neorganizovani i bez koncetracije, što je domaća ekipa iskoristila. Poslednjih 10 minuta je donelo je još bolju igru Zadra ali i raspoloženog Nanelija koji je svojim poenima održavao prednost svoje ekipe.

Do kraja gosti su uspeli da očuvaju stečenu prednost i obezbede trijumf.

Partizan je prvi na tabeli regionalne lige sa 23 pobede i dva poraza, dok je Zadar na sedmom mestu koje vodi u plej-of sa 11 pobeda i 15 poraza. "Crno-beli" naredni meč igraju 21. aprila, kao odloženu utakmicu 22. kola sa ekipom Budućnosti.