AKTUELNO

Košarkaški Atlante pomalo i neočekivano iznenadili su ekipu Majamija u plej-inu NBA lige i pobedom rezultatom 116:105 plasirali su se kao sedmoplasirana ekipa u plej-of, gde će im rival u seriji mečeva biti Boston.

Hoksi su na ovaj način došli do 3:0 u plej-in serijama, što je trenutno najbolji niz u NBA, a trener Kvin Snajder najviše može da zahvali četvorici igrača sa klupe koji su zajedno ubacili 53 poena.

Među njima je i Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 14 poena i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte. Sadik Bej je imao 17, Okongvu 12, a Džejlin Džonson 10.

Odmah posle meča, Bogdanović se oglasio na društvenim mrežama jakom porukom:

- Uprkos svim nadanjima! Volim ovo doba godine - pisalo je u "tvitu" srpskog košarkaša.


Tre Jang je sa 25 poena,. osam skokova i sedam asistencija bio najbolji u redovima Hoksa, Dedžuonte Marej je imao 18, a Klink Kapela je uhvatio neverovatan 21 skok.

Imala je Atlanta u jednom trenutku prednost od 63:39, pre nego što je Majami smanjio na 15 razlike do poluvremena. Prednost Hoksa počela je da se topi i u nastavku, te otuda ne čudi što su u prva četiri minuta treće deonice uzeli već dva tajm-auta.


Serijom 27:8 domaćin je smanjio na 71:66, ali je Atlanta ponovo vratila dvocifrenu prednost u psolednjoj deonici i istu su uspeli da zadrže do samog kraja.

- Naši momci pokušavaju da budu najbolja verzija sebe na kraju godine. Sezona nije gotova, nadamo se da ćemo da nastavimo da gradimo - rekao je trener Hoksa posle meča.

Kada je u pitanju ekipa Majamija, Kajl Lovri je ubacio 33 poena. Tajler Hiro je imao 26 poena - dok je Džimi Batler upisao 21 poen i devet asistencija. Bam Adebajo je sa 12 poena i devet skokova jedini još vredan pomena.

Autor: