AKTUELNO

U derbi meču 23. kola ABA lige sastaju se Partizan i Cedevita Olimpija.

"Igramo sa timom koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule u ABA lige. Do sada su naši rivali pokazali lepu igru. Odlično igraju i u Evroligi, gde su veoma blizu proboja među osam najboljih timova. Partizanovi košarkaši igraju veoma agresivno, posebno defanzivci, a pre svega su samouvereni. Pred nama je teško gostovanje. Očekujem da momci igraju brzo, agresivno, disciplinovano i pametno. Svaki pojedinac mora da da sve od sebe“, rekao je trener Cedevite Olimpije Miro Alilović pred odlazak u Beograd.

Jogi Ferel jedna od glavnih uzdanica slovenačkog tipa nada se "dvostrukoj" pobedi protiv Partizana.

"Partizan igra veoma napadačku košarku. Znamo da naši protivnici vole da trče, tako da je naš posao da zaustavimo njihovu igru u tranziciji. Pokušaćemo da upišemo pobedu u Beogradu, ali znamo da neće biti lako. Na tribinama će sigurno biti dosta navijača, tako da moramo da igramo energično i timski“, rekao je organizator igre Ferel uoči meča u Štark areni.

Od 2019. godine Cedevita je sa Partizanom odigrala sedam utakmica i dobila je pet, od čega četiri uzastopno.

Poslednji put dva tima su se sastala 11. decembra prošle godine u Stožicama, gde su Ljubljančani posle žestoke borbe dobili meč 77:74

Autor: