AKTUELNO

Centar Seventisiksersa oduvao odbranu Voriorsa i još jednom istakao najjaču kandidaturu za najprestižnije individualno priznanje.

Centar Filadelfije Džoel Embid daje sve od sebe ne bi li se konačno dokopao MVP titule na kraju sezone, a protekle noći, čini se, mnoge koji su u dilemi "Embid ili Jokić", je i uspeo da ubedi da baš njemu, pre nego Srbinu, pripada najprestižnije individualno priznanje. Embid je u porazu od Golden Stejta postigao čak 46 poena, imao je i 9 skokova i 8 asistencija, i time uvećao šanse da se okiti MVP priznanjem.

Košarkaš Voriorsa Drejmond Grin rekao je posle meča da je Embid bio ekstra motivisan protiv njega zbog komentara ku jojima je favorizovao Jokića u MVP trci.

- Rekao je: "Znate zašto sam igrao ovako večeras? Rekli ste da je Jokić igrač kojeg je najteže čuvati u ligi. Shvatio sam to lično" - izjavio je Grin, citirajući Embida.

Pošto je na svojoj koži osetio moć centra Filadeflije, Grin kaže da je promenio mišljenje.

- Tako da želim svima da vam kažem, Džoela je najteže čuvati u ligi - uz smeh je rekao Grin.

Voriorsi su bukvalno pribegli svim zamislivim taktikama ne bi li zaustavili Embida ali su imali malo uspeha. Srećom po njih, na drugoj strani su koš Seventisiksersa zasuli Pul (33), Kari (29), tompson (21) te je samo tako neutralisana neverovatna napadačka partija Kamerunca.

Grin kaže da je bilo jako teško uštopovati razgoropađenog Embida.

- U toj 4/4, pokušali smo različitim pristupom da ga čuvamo. menjali smo postave, od niske, do visoke, tražili smo šuteve za tri kada god bi nam se ukazala prilika. Trener nam je dao slobodu da fintiramo neke šueteve, da pokšamo da ga izbacimo iz balansa. Luni je odradio sjajan posao sve vreme na njemu, telo mu je bilo non stop na telu Embida, a on je opet uspeo da dođe do 46 poena. Neke šuteve na kraju je promašio, baš zato što smo tako igrali na njemu, jednostavno morate verovati svojoj odbrani uvek, i mislim da smo uradili dobar posao.