AKTUELNO

Košarlaši Crvene zvezde u 30. kolu Evrolige savladali su Baskoniju rezultatom 74:63.

Košarkaši crvene zvezde danas su igrali za čast, kako sopstvenu, tako i srpske košarke. Ali, njihovo dobro izdanje ove večeri, barem rezultatski, bilo je neophodno njihovom najvećem rivalu - Partizanu.

Uvertira utakmice nije dobro počela niti za crveno-belu, niti za crno-belu stranu Beograda. Tim sa Malog kalemegdana bio je potpuno indisponiran.

Blizu četvrtine i po Ivanovićeva četa nije ličila na sebe, pre svega defanzivno. Nije bilo onog uobičajenog žara, kompaktonosti i granitne odbrane koja ne dozvoljava lake poena, kojih je nakon blizu 15 minuta igre u dvorani Aleksandar Nikolić bilo i previše.

Baskijci su otišli i na maskimalnih +12, a onda je krenuo veliki preokret. Fakundo Kampaco je uneo preko potrebnu defanzivu energiju sa agresivnim pristupom i par ukradenih lopti, a Hasan Martin i Ben Bentil zatrpavali su koš rivala iz reketa u trenucima kada niti jedna trojka nije mogla da prođe kroz obruč.

Zvezda do poluvremena odlazi na +1, a talas sa kraja druge deonice, nastavio se i u trećoj. Bentil je nastavio tamo gde je stao, pokazao je gorostas iz Gane kakvu meku ruku poseduje. Tim sa Malog Kalemegdana već do sredine treće deonice imao je dvocifrenu prednost.

Špancima je gorelo pod nogama, pobeda je bila imperativ u borbi za TOP 8 Evrolige, međutim Zvezda je odbila sve nalete rivala koji razliku nije uspeo da spusti ispod 6 poena prednosti.

Autor: