AKTUELNO

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu protiv ekipe Splita rezultatom 95:96 u 20. kolu ABA lige.

Bolje otvaranje meča od strane gostiju iz Beograda, trojku na startu pogađa Uroš Trifunović, dok domaći poentiraiju tek iz trećeg napada.

Ipak, ponovo stara boljka u igri Partizana se pojavila u “Gripama”. Odbrana nije funkcionisala kako treba i totalni autsajder je uspeo da upiše čak 24 poena naspram tima Željka Obradovića koji je ubacio 27.

U drugoj deonici se dodatno osokolila ekipa Splita, pa trojkom Šortera hvata zalet za izjednačenje na ovom meču. Stabilizovali su se crno-beli u nastavku, pre svih zahvaljujući Egzumu i Naneliju.

Domaći čak uspevaju da povedu protiv petpolasirane ekipe Evrolige, što je sa tribina dočekano sa oduševljenjem. Ipak, propustio je Saliven šansu da odvede Splićane na pauzu sa prednošću tako da su gosti iz Beograda odoleli u završnici poluvremena.

U trećoj deonici Split koristi svoj prvi napad za prvo vođstvo na meču, ali nakon toga Partizan uspeva da uspostavi kakvu takvu kontrolu. Preko sjajnog Nanelija Partizan uspeva da stigne do +6 što je velika razliika na ovakvom meču.

Povukao je domaću ekipu Dominik Mavra u drugom delu treće četvrtine do zaostatka od svega tri poena. Upravo to je omogućilo timu Srđana Subotića da sa egalom uđe u poslednjih deset minuta ovog neizvesnog meča.

Uprkos boljem otvaraju Partizana koji košem Avramovića uspeva da vrati vođstvo, opet se domaćin budi serijom od četiri poena za najvećih +3 na ovom meču. Bacanjima Smailagića crno-beli vraćaju prednost, a nakon promašenih penala Kalajžića samo jedno slobodno bacanje koristi Dante Egzum.

Završnica meča nam je donela izuzetno neizvesnu borbu dva tima iz koje je na kraju kao pobednik izašao Partizan, šutem Džejmsa Nanelija.