AKTUELNO

Orlovima je potrebna jedna pobeda iz dva meča.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu i počela pripreme za mečeve protiv Grčke i Velike Britanije, u poslednjem krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo krajem avgusta.

Kako je najavljeno iz Košarkaškog saveza Srbije, selektor Svetislav Pešić i igrači će se sutra obratiti na konferenciji za novinare.

Pešić je ranije odredio spisak od 24 igrača koji će konkurisati za poslednja dva duela u kvalifikacijama za SP. Srbija će u petak, 24. februara, igrati protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu sastaće se sa Velikom Britanijom.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Turska i Belgija su sakupile po 11, dok je Britanija poslednja sa devet bodova.

Letonija i Grčka su dva kola pre kraja kvalifikacija izborile nastup na SP, dok je Srbiji neophodna jedna pobeda u naredna dva duela za plasman na Mundobasket, koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Autor: