AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su danas na gostovanju od ekipe Žalgirisa 71:66 (20:14, 18:16, 12:26, 21:10) u okviru 20. kola Evrolige.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Edgaras Ulanovas sa 13 poena i pet skokova, dok je Rolands Smits dodao 10 poena. U ekipi Crvene zvezde istakli su se Filip Petrušev sa 16 postignutih poena i Nemanja Nedović koji je dodao 11 poena. Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu i sa serijom lakih poena došla do rezultata 18:9. Nedović je svojom energijom i poenima smanjio razliku pred odmor između dve četvrtine. U drugoj četvrtini Žalgiris je nastavio istim ritmom i imao i +12 u jednom trenutku. "Požar" su ugasili Bentil i Holand sa pogođenim trojkama, pa je domaća ekipia imala plus osam na poluvremenu. Treću deonicu košarkaši Crvene zvezde su odigrali totalno drugačije u odnosu na prvo poluvreme. Itakao se Petrušev, pogotovo u odbrani. Crvena zvezda je treću četvrtinu dobila 26:12 i tako preuzela vođstvo. Poslednjih deset minuta donelo je borbu za svaki koš obe ekipe.

Gostujući košarkaši su više od tri minuta bili bez koša, što je Žalgiris iskoristio i istopio zaostatak. Utakmicu je odlučila serija domaćih košarkaša od 13-0 i tako su došli do rezultata 70:64 pola minuta pre kraja.

Žalgiris je trenutno na petoj poziciji sa 12 poena i osam poraza, dok je Crvene zvezda na 10. poziciji sa deset pobeda i isto toliko poraza.

U narednom kolu Evrolige Crvene zvezda dočekuje Partizan, dok Žalgiris gostuje ekipi Panatinaikosa.

#KK Crvena zvezda