AKTUELNO

Tripl-dabl Nikole Jokića u NBA ligi praktično više nije i vest, je rse srpski košarkaš od početka sezone pretplatio na to da bude najbolji pojedinac na terenu - što se vidi i samim pogledom na tabelu kada je u pitanju Denver i Zapadna Konferencija!

Nagetsi su prvi, i tamo će ostati i posle meča protiv Portlanda koji su dobili rezultatom 122:113, a Jokić je za nepunih 35 minuta koliko je proveo u igri imao učinak od 36, poena 12 skokova i 10 asistencija.

Ono što je svakako najimpresivnije jeste to da je promašio samo jedan šut iz igre čime je ponovo ušao u istoriju NBA lige. Naime, samo četiri puta smo do sada videli tripl-dabl sa 30 + poena i 90+ procenat šuta iz igre.

Zanimljivo, to je dva puta za rukom prošlo Viltu Čemberlenu i dva puta Jokiću koji je 2018. godine ostvario identičan učinak. Ukratko - dajte ovom čoveku treću uzastopnu MVP titulu.


Što se tiče samog Denvera, oni sada imaju skoro 31-13. Na poluvremenu su imali šest poena viška, uprkos neverovatnoj partiji Demijena Lilarda.

Majkl Porter je u trećoj deonici igrao sjajno i Demver je imao 101:89. Razlika je išla i na +17, a zatim i na +20 posle Jokićevih poena, da bi se smanjivala posle izlaska startera iz igre.


Pomenuti Porter je imao 23 poena i pratio je Jokića kada je u pitanju košgeterski učinak. Džamal Marej je dodao 17, Braun je imao 12, a Gordon 11 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Lilard je jedini igrao u Portlandu sa 44 poena i osam asistencija, Grant je dodao 18, dok je Nurkića ponovo "školovao" Jokić s obzirom na to da je košarkaš iz BiH ubacio samo šest poena

Autor: