AKTUELNO

KK Crvena zvezda će na megdan Barseloni u petak bez najvećeg pojačanja, jednog od najvećih u istoriji naše košarke. Fakundo Kampaco nije registrovan na vreme i mnogi navijači su razočarani što neće videti debi Argentinca u Evroligi u crveno-belom dresu.

Kampaco je već zaigrao u meču protiv Borca iz Čačka u ABA ligi, ali zabrana registracije nije uklonjena što se tiče Evrolige, pa ga nije bilo ni na meču sa Olimpijakosom, ali ni protiv Barselone.

Sportski direktor Zvezde, Nemanja Vasiljević, rekao je da je klub uradio sve što je trebalo da se uradi, da se ukine privremena zabrana, ali do toga nije došlo.

Kao jedan od razloga naveo je i to što je su na zapadu sada božićni i novogodišnji praznici, pa su i neradni dani, što je oteglo registraciju Kampaca.

- Mi imamo tu neku privremenu zabranu registracije igrača za Evroligu, sve što je traženo od nas mi smo uradili, sve što je trebalo da se isplati - isplaćeno je. Čekamo konačan odgovor Evrolige, jer su na Zapadu božićni i novogodišnji praznici, njima su neravni dani, verujem da će se to u narednim danima rešiti - rekao je Nemanja Vasiljević.

Zvezda će posle meča protiv Barselone u Evroligi igrati 6. januara na gostovanju Valensiji, pa bi to mogao da bude meč na kome će debitovati Argentinac u crveno-belom dresu.

#Fakundo Kampaco

#KK Crvena zvezda