AKTUELNO

Brzo je ovaj košarkaš postao miljenik navijača Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv Žalgirisa sa 77:74 u 13. kolu Evrolige, čime su i produžili seriju na 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima pod dirigentskom palicom Duška Ivanovića.

Heroj pobede u Pioniru bio je Luka Vildoza, argentinski košarkaš koji je postigao 27 poena, od čega je 10-ak vezao samo u poslednjoj deonici. Zbog njega, ali i zbog činjenice da je Argentina igrala protiv Hrvatske na Mundijalu u Kataru, Delije su u jednom trenutku počele da skandiraju "Argentina, Argentina".

Ovo skandiranje je privuklo i argentinske medije, pre svega "Diario", koji je oduševljeno pisao o Delijama, rivalstvu Srbije i Hrvatske, ali i za koji je Vildoza ostavio kratku izjavu.

- Bilo je neverovatno. Gde god sam pogledao, svi su mi rekli koji je rezultat utakmice (smeh). Na kraju su svi skandirali Argentina, Argentina. Oni su bolesni kao i mi, oni poseduju istu strast - rekao je Luka Vildoza za Diario.

Zvezdinu utakmicu su takođe gledali i Gabrijel Dek i Fakundo Kampaco, koji se već neko vreme povezuje sa ekipom sa Malog Kalemegdana.


Autor:

#Košarka

#Luka Vildoza