AKTUELNO

Utakmica Lige šampiona u košarci između AEK-a i Ređu Emilije kasnila je sa početkom zbog velikih incidenata u hali.

Kako javljaju lokalni mediji, pomalo neočekivani dolazak italijanskih navijača na ovu utakmicu izazvao je veliku "mobilizaciju" huligana AEK-a, koji su rešili da se brutalno obračunaju sa gostima.


Tako grčki "BNsport" javlja da je više desetina grčkih navijača utrčalo u halu u koju su ranije ušli Italijani, a napad su počeli aktivirajući dva aparata za gašenje požara.

U metežu koji je nastao, linčovano je nekoliko gostujućih pristalica, a fotografije koje su objavili grčki mediji prikazuju kako ih po više Grka udara i rukama, i nogama i kaiševima dok leže na tlu. "Novosti" vam te fotografije neće prikazivati, iako su osvanule na društvenim mrežama, zbog brutalnih scena koje su na njima.

Tokom incidenata su korišćene i metalne i drvene palice, a ima i nekoliko ozbiljnije povređenih, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Basket njuz".

"Italijanska ekipa je, tokom tuče, tražila od zaposlenih u AEK-u da pomognu, preteći da će ako se ovaj neprihvatljivi incident ne okonča, napustiti dvoranu i o tome obavestiti FIBA", piše pomenuti portal.

Autor: