AKTUELNO

Košarkaši Dalasa pobedili su noćas Denver sa 116:115 i ostvarili treću uzastopnu pobedu u NBA ligi.Dalas su predvodili Tim Hardavej sa 29 poena i Luka Doinčić tripl-dabl učinkom od 22 poena, 12 asistencija i 10 skokova. To je bio 52. tripl-dabl u karijeri slovenačkog reprezentativca.

Dorijan Fini Smit dodao je 19 poena, a 17,3 sekunde pre kraja postigao je "trojku" kojom je doneo odlučujuću prednost. Kristijan Vud imao je 14 poena i šest skokova, a Spenser Dinvidi 13 poena i sedam asistencija.

U ekipi Denvera, koja je pretrpela treći uzastopni poraz, najefikasniji je bio Aron Gordon sa 27 poena uz osam skokova, a Bons Hejland postigao je 20 poena. Srpski centar Nikola Jokić utakmicu je završio sa 19 poena, osam skokova i osam asistencija. Kentavijus Koldvel Poup i Brus Braun dodali su po 11 poena.

Foto: Tanjug AP/Eric Gay

Jokić je imao priliku da izjednači na 12 sekundi pre kraja, ali je promašio prvo od dva slobodna bacanja. Dinvidi je posle toga postigao dva poena sa linije i potvrdio pobedu.

Košarkaši Detroita pobedili su Majami sa 116:96 i ostvarili najubedljiviju pobedu u sezoni. Najbolji u pobedničkom timu bio je Bojan Bogdanović sa 31 poenom, od kojih je 28 postigao u drugom poluvremenu, a imao je i pet asistencija i tri ukradene lopte.

Aleks Berks u pobedi je učestvovao sa 18 poena i devet skokova, Sadik Bej sa 14, Ajzea Stjuart sa 11 poena i 11 skokova, a 11 poena imao je i Kori Džozef.

U ekipi Majamija Tajler Hirou bio je najefikasniji sa 34 poena uz šest asistencija, Bem Adebajo postigao je 21 poen uz 15 skokova, a Maks Strus 11 poena. Srpski košarkaš Nikola Jović je za devet minuta postigao pet poena i imao je skok.

U timu iz Majamija nije zbog povreda bilo Džimija Batlera, Divejna Dedmona i Gejba Vinsenta, ali je prvi put ove sezone igrao Viktor Oladipo i postigao je devet poena za 18 minuta.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 116:102. Kavalirse je predvodio Donovan Mičel sa 43 poena, uz šest skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Džeret Alen vratio se posle povrede i postigao je 24 poena uz 11 skokova, a Darijus Garland dodao je 21 poen i 11 asistencija.

Klivlend sada ima 11 pobeda i poraz na svom terenu, što je najbolji start ekipe od sezone 2015/2016, kada ju je predvodio Lebron Džejms do titule.

U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 21 poenom, uz 17 skokova i četiri asistencije, u tek trećoj utakmici koju je igrao protiv svog bivšeg kluba.

Tomas Brajant postigao je 19 poena uz devet skokova, a Denis Šruder i Rasel Vestbruk meč su završili sa po 16 poena za Lejkerse, koji su prekinuli niz od četiri pobede.

#Košarka

#Nikola Jokić