AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras ekipu Asvela u meču osmog kola Evrolige, a na klupi "crveno-belih" debitovaće novi trener Duško Ivanović.

"Crveno-beli" su na poslednjem mestu na tabeli sa jednom pobedom i šest poraza. Asvel ima učinak od tri trijumfa i četiri poraza.

"Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam video za prva dva treninga, treba strpljenja i vere. Ako imamo ta dva aspekta protiv Asvela, biće dobro. Nisam pokušavao da menjam mnogo, neki detalji odbrane i u napadu, ali pre svega strpljenje i vere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je, nema opravdanja", rekao je Ivanović uoči meča sa Asvelom.

On je istakao da veruje da će "crveno-beli" imati veliku podršku navijača.

"Asvel je ekipa, koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre jedan na jedan. Imaju puno igrača, koji mogu da reše te situacije jedan na jedan, imaju odlične šutere za tri poena, i to izvanredno koriste u svojoj igri. Verujem da će navijači da pomognu, uvek kada sam bio ovde, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomogne - ali oni, igrači moraju to da urade", istakao je Ivanović i dodao da je trenutno najvažnija utakmica sa Asvelom.

Utakmica između Crvene zvezde i Asvela biće odigrana od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

#Duško Ivanović