AKTUELNO

Nikola Jokić je bio razlog za simpatičnu reakciju njegovog NBA kluba, Denver nagetsa.

Zapravo, krivci su u skroz drugom klubu - Majami hitu.

Naime, minule noći je taj klub s Floride deklasirao ekipu Šarlota sa 132:115, a tom prilikom je za domaćine zaigrao i naš mladi internacionalac, Nikola Jović.

On je za mninut nastupa, baš kao i njegov kolega po NBA (ne)iskustvu, takođe početnik DŽamal Kejn, postgao trojku iz jedinog šuta, pa je Majami na društvenim mrežama sa ponosom to objavio.

Međutim, snimak je naslovljen sledećim rečima:

- Znamo da ste svi želeli da vidite trojke Nikole i Džamala, pa, evo ih.

"Problem" sa tim je što kada se u NBA ligi kaže "Nikola i Džamal", misli se na Nikolu Jokića i njegovu "desnu ruku" u Denveru, Džamala Mareja.

Zato je i usledila rekacija i Denver nagetsa, i nekih medija iz Kolorada, u stilu "Izvinite, o čemu se ovde radi?".

Nikola Jović u skromnoj minutaži (12, pa 14, a onda osam minuta, pa jedan i sinoć dva) prosečno ostvaruje 2,3 poena, uz 0,5 skokova i 0,3 asistencije po nastupu u NBA ligi.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 21,8 poena po NBA meču, uz 9,8 skokova i 8,5 asistencija po odigranoj utakmici.

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića privodi aktuelnu turneju kraju u Čikagu, gde protiv bulsa igra u ponedeljak od dva sata po našem, srednjeevropskom vremenu.

Kući, u Denver, Nagetsi se vraćaju samo zbog utakmice sa NJujorkom (u četvrtak, od 4), pa onda slede dva meča u Dalasu protiv Luke Dončića i Maveriksa (subota 19. novembar od 02.30 i dva dana kasnije, u sat vremena ranijem terminu).

Autor: