AKTUELNO

Košarkaši Partizana zabeležili su veliki trijumf na gostovanju Panatinaikosu u utakmici 6. kola Evrolige.

Crno-beli su slavili rezultatom 91:89 i upisali treću pobedu u nizu. Bio je ovo emotivan meč za Željka Obradovića, koji je punih 13 godina proveo na klupi grčkog klupa, sa kojim je osvojio 5 Evroliga, 11 titula Grčke i 7 trofeja u Kupu Grčke.

"Uvek mi je posebno kada se vratim u OAKA dvoranu. Hvala svima zbog prelepog dočeka. Ovo je tek početak sezone. Nije lako, novi tim Panatinaikosa, novi trener, svaki tim ima problem. Tek je prošlo šest utakmica, ostaje još 28. Potrebno je vreme za sve", rekao je Obradović.

O utakmici trofejni stručnjak kaže.

"Bila je dobra utakmica. Odigrali smo dva različita poluvremena. Bili smo sjajni u prvom poluvrmenu. Strpljivi, pronalazili smo prava rešenja. U svlačionici smo pričali da očekujemo da će Panatinaikos izaći potpuno drugačije u drugom pluvremenu i baš se to dogodilo. Vratili su se u igru. Meč je prelomljen u poslednjih nekoliko sekundi. Imali smo pametne odluke i zbog toga smo pobedili. Čestitam igračima, ali i Panatinaikosu", rekao je Obradović.

Na pitanje da li je ovo bila najteža utakmica do sada u sezoni, Obradović kaže.

"Svaka utakmica je teška u Evroligi. Morate da igrate na visokom nivou 40 minuta ako želite pobedu. Očigledno je bilo da igrači Panatinaikosa crpe snagu od navijača, to je normalno, zato da... bilo je baš teško".

Partizan će i u narednom kolu Evrolige igrati u Atini, ali protiv Olimpijakosa. Na toj utakmici Obradović neće moći da računa na kompletan tim zbog obaveza reprezentacije.

"Već smo odlučili. Naši košarkaši će igrati za reprezentaciju Srbije. Imaću možda osam ili devet igrača da se spremimo za Olimpijakos. Tako je kako je. Shvatamo koliko je bitan period za reprezentaciju. Nadam se da će u budućnosti ljudi iz Evrolige i FIBA da pričaju i pronađu zajednički jezik da se ovakve stvari ne dešavaju. Kada se crta podvuče, najbolji igrači treba da igraju za nacionalne timove".

Autor: