AKTUELNO

Selektorka ženske seniorske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas posle trijumfa nad Japanom (69:64) na Svetskom prvenstvu u Sidneju da je to velika stvar.

Japan je olimpijski vicešampion, a Srbija posle dva odigrana kola u B grupi ima skor 1-1 jer je juče poražena od Kanade sa 67:60.

"Velika pobeda. Znali smo još iz Tokija kakav je Japan tim. Tamo su osvojili srebrnu medalju. Osim toga, jako dobro znam i kvalitet japanske lige i zaista je velika stvar što smo pobedili sa ovim mladim igračicama koje su sada istupile na pravi način", rekla je Maljkovićeva, a preneo Košarkaški savez Srbije na zvaničnom sajtu.

Selektorka Srbije istakla je da je plan bio da svaka od devojaka pruži maksimum na terenu protiv favorizovanog rivala.

"I to se desilo. Svi su shvatili reč odgovornost. Sada smo imali manje izgubljenih lopti, više asistencija. Svi su morali da urade svoj posao, jer smo igrali protiv dobrog ima. Da je bilo ko zaspao, ne bismo mogli da dobijimo ovako veliki tim", istakla je Maljkovića.

Reprezentativka Srbije Ivon Anderson rekla je da je ekipa bila svesna važnosti današnje utakmice posle poraza u prvom kolu od Kanade.

"Izašle smo znajući da je ovo velika utakmica za nas, da će svaka sledeća biti krucijalna i da nema mnogo vremena za ne uraditi sve što možeš. Pre utakmice smo imali sastanak i znale smo da moramo da budemo fokusirane. Znala sam i da moram da budem bolja, ali mlađe igračice su sada istupile i pokazale sve ono što smo radile ovog leta, a radile smo super teško. Svi su bili uključeni i zato smo došli do rezultata", poručila je Anderson.

Košarkašice Srbije u trećem kolu u nedelju, 25. septembra u 10.00 igraće protiv domaćina Australije.

#Marina Maljković