AKTUELNO

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da naša selekcija nije uspela da igra u istom ritmu svih 40 minuta protiv selekcije Kanade, od koje je poražena sa 67:60 na startu SP u Sidneju.

"Neprihvatljivo je to kako smo igrali u drugoj deonici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali tako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom delu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta", izjavila je Maljkovićeva, preneo je zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Kapiten Srbije Tina Krajišnik priznala je da je očekivala bolju igru našeg tima.

"Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali u druga i treća deonica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sledeće utakmice. Moramo bolje", navela je Krajišnik.

Srbija će u petak od četiri sata igrati protiv Japana.

#Marina Maljković