AKTUELNO

Košarkaši Srbije doputovali su u Beograd nakon debakla na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Srbija je sinoć doživela bolan poraz od Italije već u osmini finala Evrobasketa (94:86) i tako neslavno završila svoj pohod ka medalji.

Dan nakon neviđene bruke, utučeni košarkaši Srbije su direktnim letom iz Berlina stigli u Beograd oko 13 časova, gde su ih na Aerodromu Nikola Tesla dočekale brojne novinarske ekipe.

Orlovi nisu bili raspoloženi za izjave, samo je kapiten ekipe Vladimir Lučić ispoštovao novinare i strpljivo odgovarao na njihova pitanja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Nismo analizirali utakmicu na taj način, verovatno bi neke stvari odradili drugačije, ali nema svrhe sad pričati o tome.

Lučić je rekao da su igrači razgovarali nakon do duboko u noć, ali nije želeo da otkrije detalje razgovora.

"Da pričali smo. Ništa što bi vas zanimalo. Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Dosta smo pričali sinoć, ekipa smo za poželeti za druženje i kroz sve što smo prošli tokom leta", rekao je kapiten.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Lučić ističe da mediji nisu stvorili dodatan pritisak igračima.

"Nismo pratili medije u toj meri u kojoj mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali imali smo realne želje i snove da napravimo rezultat, odatle i razočarenje".

Kapiten je prokomentarisao i potez selektora Italije, koji je isforsirao isključenje kako bi dodatno motivisao svoj tim.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Ne znam, igrom slučaja, nije prvi put da trener pokušava da nekom reakcijom, po meni lažnom reakcijom, motiviše ekipu, od toga su Italijani krenuli da igraju bolje, ne mislim da je to bilo zbog Poceka" zaključio je Vladimir Lučić.

Zanimljivo, selektor Srbije Svetislav Pešić nije doputovao sa igračima. Navodno u avionu nije bilo mesta za njega, pa je odlučio da se sa ostatkom tima vrati kasnijim letom preko Beča i njegov dolazak očekuje se oko 18 časova.

#Berlin

#Košarkaš

#Nikola Jokić

#orlovi