AKTUELNO

Selektor Srbije, Svetislav Pešić posle bruke i poraza od Italije je rekao:

- Prvo izražavamo jedan veliki respekt prema italijanskoj ekipi koja je odigrala jednu veliku utakmicu. Oni su bili dobri, sveži... Ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz pripreme. Jer ako bi počeo na tu temu onda bi pričali kako tražim razloge... Imali smo puno igrača koji su izgubili kontakt sa timom, imali smo bolesti, povrede. Ali kada dođe ovakva utakmica mi nemamo pravo da kažemo da ćemo sigurno da dobijemo. I dalje mislim da smo u dobrom fizičkom stanju da možemo da igramo protiv rivala - počeo je priču Pešić

Potom se osvrnuo na igru Srbije:

- Moraš da budeš u bolje fizičkom stanju za ovakvu utakmicu. Pre svega da budu zdravi. Videli ste situaciju sa Milutinovom koji je jedan od naših najboljih igrača. Isto je to i za Vanju bilo. I za neke druge igrače. Ali da ne idem dalje. Da ne bude da tražim razloge. Mi ćemo da analiziramo šta smo mogli malo bolje da uradimo - rekao je Pešić.

Usledila je priča detaljnije o meču.

- Nekoliko puta smo promašili šuteve koje obično pogađamo. Ne postoji uvek samo jedan razlog kada se izgubi meč. Nije odlučio samo jedan detalj, već nekoliko stvari. Naravno, svi samo razočarani, tužni... Ali to je sport, to je košarka. Ekipa je bila izvanredna, mi smo prava ekipa, ali večeras nismo ili pobednici. Oni su pokazali izvanredan odnos prema reprezentaciji, bilo mi je ogromno zadovoljstvo da radim sa njima.