AKTUELNO

Poslednje kolo grupe C na Evrobasketu donelo je odgovor na pitanje ko će verovatno biti protivnik Srbije u osmini finala.

Posle nesvakidašnje drame i nekoliko preokreta biće to Italija jer je Hrvatska pobedila Ukrajinu 90:85. Naravno, moraće i Srbija da odradi svoj deo posla i da opravda ulogu favorita i savlada Poljsku večeras.

Ali, lako je sve moglo biti drugačije, naše komšije imale su priliku da biraju svoj put u završnici meča sa Ukrajincima, međutim...

"Kockasti" su odlučili da im pobeda od 8 poena prednosti nikako ne odgovara, a baš to je bila razlika koja bi značila da Hrvati velikom verovatnoćom idu na razigrane "orlove" već u osmini finala Evrobasketa.

Naime, Bojan Bogdanović, glavna zvezda vatrenih je pri rezultatu 90:83 prvo pokazivao klupi Hrvatske da drži situaciju pod kontrolom, a zatim, kako se vidi na snimku, namerno promašio slobodno bacanje nakon kojeg je postalo jasno da razlika neće iznositi više od osam poena u korist ekipe Damira Mulaomerovića.

Naravno, Hrvatska trijumfom od pet poena prednosti nije i zasigurno izbegla Srbiju. Ukoliko bi naša nacionalna selekcija ove večeri koji slučajem izgubila od Poljaka, to bi značilo da se Pešićeva četa seli u drugi deo žreba i tamo bi upravo išla na reprezentaciju Hrvatske.

Sudeći po kvalitetu Srbije i izdanjima u prva četiri meča na prvenstvu Starog kontinenta, za tako nešto su male šanse, pa je jasno šta su Hrvati pokušali da izbegnu u samom finišu meča protiv Ukrajine.

Autor: