AKTUELNO

Košarkašima Srbije predstoji meč sa Poljskom u borbi za prvo mesto u grpi D. Ostatak šampionata će izabranici Svetislava Pešića igrati bez Nemanje Nedovića koji se povredio.

- Sigurno da nas je poremetilo, mene lično, to što se dogodilo sa Nedovićem. Šta je, tu je, to je život, čekamo rasplet, moramo da idemo dalje, da mi zdravi damo sve od sebe - rekao je Marko Gudurić..

Orlovi su odigrali četiri utakmice u pet dana i upisali sva četiri trijumfa

- Rekao bih pet utakmica u pet dana, imali smo trening koji je bio kao utakmica tog dana između mečeva. Bilo je malo naporno, nije česta situacija tokom sezona osim Jokića. Najvažnije da smo sve pobedili, vraća nam se Milutinov, Vanja je bolje, nadamo se da će se uskoro i on priključiti ekipi - dodao je Gudurić.

- Izašao je taj njegov govor, to nam je sad tradicija pred svaku utakmicu. Pre nego što izađemo na teren, on održi neki mini govor. Nije uvek isti, menja ga, ali je u suštini slično, motivaciono, kratko i jasno - naglasio je Gudurić.

Sledi ključni meč u grupnoj fazi protiv poljske u Pragu.

- Nismo stigli previše da gledamo Poljsku, gledamo nas, da popravimo našu igru. Ponitku svi znamo, dugo je u Evroligi, Sloter je sjajan strelac, mislim da su im oni glavni igrači. Imaćemo i sastanak pred meč i skauting da spremimo još odbranu. Mislim da će to biti prava utakmica za nas pred Berlin i narednu fazu Evrobasketa - zaklučio je Marko Gudurić.

O mogućim rivalima u osmini finala, Gudurić je rekao:

- Uvek postoje kalkulacije i priča ko je protivnik u nokaut fazi, ali mi još uvek ne znamo da li ćemo biti prvi ili drugi u grupi. Nadamo se da ćemo biti prvi, pre našeg meča znaće se kakva je situacija. Ko god da bude, treba da gledamo nas i nadamo se da ćemo biti sa što više igrača na terenu.

Autor: