AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i četvrtu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je u Pragu bila bolja od selekcije Izraela sa 89:78.

Srbija je prva na tabeli Grupe D sa maksimalnim učinkom, dok je Izrael treći sa skorom 2:2. Nikola Jokić je upisao i treći dabl-dabl na ovom šampionatu pošto je utakmicu završio sa 29 poena, 11 skokova i pet asistencija. Vasilije Micić je dodao 19 poena, dok su po deset ubacili Ognjen Jaramaz i Nikola Kalinić.


"Veoma sam ponosan na moje igrače zbog toga kako su igrali protiv Srbije, tima koji ima toliko talenta. Videli smo šta su uradili Fincima i drugim timovima", jasan je bio Gaj Gudes.


Izraelci, uprkos tome što su tokom meča šanse da pobede Srbiju svedene na minumum, ipak nisu odustajli do polednjeg sekunda meča.


"Rekao sam im da nikad ne odustaju, da moraju da igraju svih 40 minuta. Na kraju smo bili jako blizu, ali smo ostali "kratki". Mislim da smo na terenu dali sve od sebe. Za dva dana imamo svoje finale, ko pobedi prolazi dalje i to je sada najbitnije"; istakao je misleći na meč sa Češkom.


Jedan od najboljih u timu Izraela bio je Rafael Menko koji je priznao da je Srbija u ovom duelu bila nadmoćnija.


"Veoma sam ponosan na svoj tim, saigrače i trenera. Igrali smo sa jako snažnim timom. Imamo jako bitan meč sa Česima, to je naše finale i verujem da ćemo pobediti u toj utakmici", rekao je Menko.


Košarkaši Srbije će u poslednjem kolu Grupe D, u četvrtak, igrati protiv Poljske, dok će Izrael odmeriti snage sa Češkom.