AKTUELNO

Konačan spisak reprezentacije za Evropsko prvenstvo doneo je veliko iznenađenje, pošto se na njemu nije našao Nemanja Bjelica.

Aktuelni šampion NBA lige je nedavno proglašen za kapitena reprezentacije, ali ga ipak nećemo gledati na šampionatu starog kontintenta.

Novi košarkaša Golden Stejta imao je problem sa povredom, a o tome je govorio prof. dr Dragan Radovanović je pred Evrobasket.

– Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje - rekao je Radovanović za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je govorio i o Nemanji Nedoviću kao i Nikoli Milutinovu koji su se našli na spisku, a imali su probleme nedavno.

– Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu.

– Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje.

Autor: