AKTUELNO

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović otvoreno je govorio za NOVO JUTRO TV PINK o aktuelnoj situaciji u klubu sa Malog Kalemegdana.

Aktuelna dešavanja u redovima srpskog šampiona ozbiljno su zabrinula navijače.

Zvezdu su proteklog vikenda napustili Ostin Holins i Dejan Davidovac, a na izlaznim vratima nalazi se i trofejni stručnjak Dejan Radonjić.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović je govorio o odlascima igrača, pregovorima sa trenerom Dejanom Radonjićem i situaciji u srpskoj košarci.

Čović je otkrio da je Zvezda prošle godine propustila priliku da produži saradnju sa Davidovcem.

"Naravno da svi hoćemo da imamo dobar tim. Da hoćemo da imamo garantovan bužet. Hteli smo da zadržimo Davidovca još prošle godine, hteli smo da potpiše novi ugovor kada je i Dobrić potpisao, ali procena struke je bila da treba još da se dokazuje. Sada je dobio ponudu CSKA koja se ne odbija, verujte mi. Duplo veća od onoga što je Zvezda mogla da mu ponudi", rekao je Čović.

Prvi čovek Zvezde je prokomentarisao i odlazak Ostina Holinsa u Makabi.

"Nismo ga produžili u januaru, otišao je u Makabi. Dovešćemo neke druge", kaže Čović.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Navijače Crvene zvezde trenutno najviše brine da li će Dejan Radonjić ostati u klubu. Iskusnom stručnjaku je istekao ugovor sa crveno-belima, dobio je ponudu da produži saradnju sa klubom i o njoj bi trebalo da se izjasni u narednim danima.

"Što se tiče Dejana mi smo mu dali ponudu. Na njemu je da prihvati ili ne prihvati. Finansijski uslovi te ponude su jako dobri", kratak i jasan je bio Čović.

Predsednik Zvezde se dotakao i aktuelne priče o ogromnim poreskim dugovanjima klubova i tom prilikom indirektno "pecnuo" gradskog rivala Partizan.

"Mi bi trebalo da pričamo o drugim stvarima kada je naša košarka u pitanju, a ne samo o Zvezdi. Prvo, kako da počnu takmičenja klubovi duguju državi za porez. Nijedan klub ne treba da počne takmičenje dok ne plati porez. Pod dva, kako će početi takmičenje klubovi koji su omalovažili domaću ligu i državu napuštajući takmičenje. Da vidimo tu šta će biti primenjeno", kaže Čović i dodaje:

"Ovo pustite, napraviće se timovi. Postojaće Zvezda i bes svih nas. Mi smo svi prolazni epizodisti u Crvenoj zvezdi. Dok smo mi plaćali koliko toliko poreze, kao klub koji najmanje duguje za porez, negi drugi su plaćali igrače. Naš ambijent je tako napravljen da svi isčekuju da nešto što je dobro propadne, pa nek propadne. Ali ja kažem da neće propasti. Stalno neka propast... Umesto da pričamo o triploj kruni, o 20 trofeja koje je Zvezda osvojila u proteklih 11 godina, mi pričamo o raspadima sistema. Uostalom, najuspešniji smo srpski klub u Evropi, bili smo 12. u Evroligi."

Autor: