AKTUELNO

Pred treći "prozor" prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci naši "orlovi" će igrati protiv Letonije i Belgije.

Doskorašnji centar Dalasa, Boban Marjanović kaže da se uželeo košarke, ali i da mu teško pao NBA "trejd" u Hjuston.

Srpski centar je srećan što će ponovo imati priliku da igra, s obzirom na to da je veći deo ove sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu proveo na klupi.

- Uželeo sam se košarke, gledao sam da ostanem u formi, makar na treninzima gde sam sam i neko mi dodaje loptu. Srećan sam što ću imati priliku da igram "pet na pet", izjavio je - Marjanović.

Popularni Bobi će igrati za Srbiju na utakmicama drugog "prozora" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Letonije i Belgije.

- Cilj je da pobedimo dve utakmice, zato smo se i okupili. Neće nam biti lako u Letoniji. Bertans je tu, spreman je da šutne i sa pola terena, ne znam da li će igrati Porzingis. Ipak, mi ćemo da radimo naš deo posla, fokusirani smo na sebe - rekao je Marjanović novinarima uoči treninga u Štark areni.

Neizostavno pitanje bilo je i da prokomentariše "trejd" iz Dalasa u Hjuston.

- To je realnost našeg posla, meni je ovo treći u karijeri i baš mi je teško pao. Uživao sam u Dalasu, sjajno sam se družio sa Dončićem, proveli smo tri godine zajedno. I Dalas kao grad me je prihvatio, mogu slobodno da kažem da se u Dalasu osećam kao u rodnom Boljevcu, toliko mi je lepo. Možda je glupo porediti Boljevac i Dalas, ali prosto, tako se osećam - istakao je Marjanović i dodao da nije razmišljao o povratku u Evropu, iz jednostavnog razloga što nije očekivao ni "trejd".

Autor: