AKTUELNO

Nikola se zalepio za jedan od najatraktivnijih sportskih automobila na svetu koji do stotke stiže za tri sekunde.

Nikola Jokić se i dalje odmara, iako su košarkaši Srbije praktično počeli pripreme za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

On još ne može da se priključi „orlovima“ zbog NBA restrikcija, pošto postoji pravilo da može da bude samo određeni broj dana s reprezentacijom. U međuvremenu, najbolji igrač sveta vreme provodi uz svoje konje na ergeli ili trkama, a svratio je do jednog poznatog salona automobila u blizini Sombora gde je merkao - mnogo više „konjića“.

Radi se o fantastičnom „lamborginiju aventadoru LP740-4“, koji ima V12 motor zapremine 6,5 litara i čak 740 konjskih snaga. Ubrzava do stotke bukvalno dok kažeš keks - za 2,9 sekundi. Ipak, maksimalna brzina nije previše impresivna, odnosno automobil ima blokadu na 220 km/h.

Nije poznato da li je Jokić već kupio ovaj „lambo“ ili je samo najpre došao da ga razgleda. Interesantno, on je u istom salonu pazario „džip“ sa još više konjskih snaga - „mercedes brabus G63 AMG“ od 4.000 kubika i 800 KS. Plaćen je oko 250.000 evra, a gotovo da ne postoji opremljeniji auto u tom segmentu.

Foto: Instagram.com

Nikolu očigledno baš i ne brine kriza zbog goriva, pošto „brabus“ prosečno troši oko 15 litara, a „lamborgini“ još i više.

Biće uz „orlove“ za drugi FIBA prozor

Jokić je potvrdio da će ovog leta igrati za reprezentaciju Srbije, ali tek kada na red dođe drugi FIBA prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo krajem avgusta.

Naravno, biće naš glavni igrač na Evropskom prvenstvu, koje počinje početkom septembra, a mečevi kvalifikacija poslužiće za brušenje forme.

Autor: