AKTUELNO

Majls Kouplend, košarkaš Toleda, koji je i vatrogasac, uspešno je izvršio reanimaciju srca na sudiji koji se srušio usred utakmice.

Uznemirujuće scene viđene su na košarkaškoj utakmici u Njujorku između Džejmstauna i Toleda. Usred meča sudija Džon Skali se srušio, a svima je bila jasno da je nesrećni čovek doživeo srčani udar.

Srećom po Džona, u hali se našao vatrogasac Majls Kouplend, koji je odmah započeo oživljavanje i spasao mu život do dolaska Hitne pomoći.

Majls Kouplend, završio je 24-časovnu smenu kao vatrogasac u Toledu i odvezao se u Njujork 11. juna da bi sa svojim timom Toledo Glas Siti igrao u utakmici plej-ofa, polu-profesionalne Košarkaške lige.

"Bilo je nekako instinktivno. Iznenadilo me je koliko sam brzo uspeo da se prebacim u taj režim, posebno kada sam bio na košarkaškoj utakmici. Vatrogasci i kada su bez posla, zaista nisu bez posla. Uvek morate da pazite na zajednicu i šta se dešava oko vas", rekao je Kouplend.

Reanimaciju je izvodio 10 minuta, što je na kraju pomoglo da sudiji spase život.

Kouplend je rekao da je reanimaciju počeo da primenjuje, kada nije osetio puls kod sudije. Skali je bio svestan, pričao je kada je iznesen na nosilima i prebačen u obližnju bolnicu.

"Bio je ovo božanski trenutak, da sam bio tu na pravom mestu u pravo vreme“, kaže Kouplend.

Autor: