AKTUELNO

Srpski centar Boban Marjanović je iznenada promenio klub u NBA ligi.

Srpski košarkaš Boban Marjanović (33, 224cm) usred noći promenio je klupske boje, pošto vodeći američki novinari Šams Čaranija i Adrijan Vojnarovski prenose da ga je Dalas trejdovao u Hjuston!

Marjanović je čak prethodne tri godine igrao u Dalasu, što mu je najduži boravak u jednom klubu još od Hemofarma na početku karijere, međutim ni to što je bio od presudne važnosti za atmosferu, ni to što je svaki boravak na terenu sjajno koristio, nije bilo dovoljno da bi i naredne sezone nosio njih dres.

Foto: Instagram.com/boban

Dalas ga je iskoristio za akviziciju Kristijana Vuda iz Hjustona (26, 211cm), a da bi ga doveli morali su da pošalju još nekoliko igrača u paketu...

Tako su sa Marjanovićem otišli i Sterling Braun, Trej Burk i Markis Kris, odnosno Dalas je ustupio pravo na 26. pika predstojećeg drafta. Mnogi smatraju da je Dalas dao i previše za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora vrednog 14 miliona dolara i postaje neograničeni slobodni agent kada se završi 2022/23.

Vud je iskoristio strmoglavi pad Hjustona u prethodne dve sezone i etablirao se kao jedan od najboljih igrača, tako da je prošle sezone beležio 17,9 poena i 10,1 skok po meču.

Videćemo samo kako će Luka Dončić reagovati na trejdovanje Bobana Marjanovića, pošto su u međuvremenu postali nerazdvojni, ali spekuliše se da bi srpski centar u Hjustonu mogao da se ujedini sa Tobajasom Herisom, sa kojim je ostvario drugarski odnos tokom dana u Detroitu, Klipersima i Filadelfiji.

Nadamo se samo da će Marjanović dobiti više prostora da igra u Hjustonu, pošto je prethodne godine u Dalasu nastupio na samo 22 meča - u proseku je igrao pet minuta - i beležio je 4,5 poena po susretu.