AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić izjavio je danas da je prijateljska utakmica protiv evropskog šampiona Fenerbahcea fantastična generalna proba uoci starta sezone za mladi tim crno-belih.

"Hvala najboljem evropskom treneru Željku Obradoviću što je doveo najbolju ekipu na utakmicu sa nama. Nije realno da im se suprotstavimo, a Feneru, ali bićemo na nivou sa ovim mladim igračima. Ovo je odlična provera, pravi test za našu ekipu koja ima prosek 22 godine. Sve su to mladi momci, a uz njih su dvojica iskusnih, Velicković i Čakarević", rekao je Nikolić na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.

Jovanović: Prvenac u neverovatnoj utakmici, uvek na pobedu

On je dodao da će crno-beli naredne sezone sigurno igrati sa oscilacijama i najavio mogućnost dovođenja centra "u hodu".

"Igraćemo u dva takmicenja (ABA liga i Evrokup), pa će mladim igracima nedostajati treninzi, ali radićemo individualno. Svi će dobiti minutažu, da steknu sto više iskustva za sledećui godinu. Svi su pod dugoročnim ugovorima, čak i stranci", poručio je Nikolić.

Partizan će protiv Fenerbahcea, u duelu dva evropska sampiona, zaigrati u novim dresovima američke kompanije "Under Armour".

Prijateljska utakmica između Partizana i Fenerbahcea igra se sutra od 18.45 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

#Košarka

'