AKTUELNO

Đorđević i njegovi junaci doputovali su u Beograd nakon što su sinoć osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Reprezentacija Srbije u košarci sletela je danas u Beograd čarter-letom iz Istanbula, gde je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Ispred platoa Starog dvora organizovan je doček za naše košarkaše.

Foto: Tanjug

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Skupštini Grada primili su košarkaše pre njihovog izlaska na balkon.

Foto: Pink.rs

Prozivka naših šampiona dočekana je gromoglasnim aplauzom, nakon čega je Sale Đorđević obećao okupljenima da će se i na sledećem prvenstvu domaća reprezentacija okititi medaljom.

Foto: Printscreen

Evo šta su srpski šampioni još poručili sa balkona gradske Skupštine:

- Dobro veče, Srbijo. Ne znam šta bih vam rekao, samo želim da vam se zahvalim u ime svih igrača, volim vas puno. Vi ste neverovatni - rekao je Bogdan Bogdanović.

Foto: Pink.rs

- Hvala vam što ste uvek bili pored nas. Hteo bih da vam se u ime svih momaka zahvalim. Bila je čast biti pored ovih momaka i ovakvog trenera - poručio je Vladimir Štimac sa balkona.

- Hteo sam da uzmem gitaru i da osviram nešto, ali bend je napustio terasu. Hvala vam na svemu. Radili smo stvarno marljivo - rekao je Jović.

Foto: Printscreen

- Veliki pozdrav za sve vas. Ovo je moj san. Hvala vam puno što ste nas bodrili i bili uz nas - rekao je Bobi Marjanović.

Foto: Tanjug

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Doček je sve vreme praćen muzičkim programom, koji je započet numerom Amadeus benda "Moja zemlja", a više puta mogla se čuti i nezvanična himna naših košarkaša "Igraj i pobedi".

Pročitajte još: ORLOVI STIGLI U SRBIJU! Na beogradskom aerodromu upriličen NEVEROVATAN DOČEK! (FOTO+VIDEO)

Srpskim košarkašima na aerodromu "Nikola Tesla", koji su u Beograd sleteli danas oko 15:30, upriličena je najveća počast u vazduhoplovstvu koja se koristi samo u izuzetnim prilikama - njihov avion dočekan je vodenim topovima.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića po dolasku dobili su ovacije i aplauze svojih porodica i navijača pred velikim brojem novinarskih ekipa.

I. Petrović/N. Vujičić

#Košarka

#Medalja

#Skupština Srbije

'