AKTUELNO

Košarkaši Partizana poraženi su nakon velike drame u okviru 24. kola ABA lige od Cedevita Olimpiji u dvorani Tivoli u Ljubljani rezultatom 81:79.

Dobro je Partizan otvorio utakmicu, a poene su u uvodnim minutima meča na ravne časti podelili Zagorac, Avramović i Smailagić. Njih trojica su iskombinovali 12 poena i tako doneli prednost crno-belima posle prvih pet minuta igre.

Usledio je odgovor domaćina, a prvu trojku na utakmici je postigao Jaka Blažič, a nakon što je to uradio i Avramović na druogj strani došlo je do njihovog okršaja koji je završen tehničkom greškom Blažiča koji se unosio Avramoviću u lice.

Prva četvrtina je završena rezultatom 22:23, Blažič je uz pomenuti sukob predvodio poenterski svoj tim.

Crno-beli su znatno bolje od svog rivala otvorili drugu deonicu, pogađali su Ledej i Panter, a posle trojke Jana Madara Golemac je morao da zatraži tajm-aut.

Nakon tehničke koju je zaradio Golemac delovalo je da bi Partizan mogao da se odlepi, međutim brzo se vratio domaćin u igru iako se mučio da sačuva motivisanog Aleksu Avramovića.

Bek crno-belih je u prvom poluvremenu postigao 19 poena. Sa druge strane, Blažič je skupio 14 poena, od toga čak 10 sa linije slobodnih bacanja, a na poluvremenu je Partizan imao 46:43.

Sedam vezanih poena Pantera i to nakon trojke Blažiča koji je stigao do 17 poena u ranoj fazi treće deonice, održalo je prednost crno-belih. Blažičev okršaj sa Avramovićem trajao je od početka utakmice, uz naravno sukob koji su imali u prvoj deonici.

Tokom treće četvrtine navijači su u krcatoj dvorani mogli da gledaju seriju šuteva za tri poena, a bolje se snašao Partizan koji je na ulasku u poslednjih 10 minuta imao šest poena prednosti - 61:67.

Velika borba je viđena i u poslednjoj deonici. Partizan je u dva navrata imao po osam poena prednosti, ali najviše zahvaljujući Blažiču utakmica je ušla u neizvesnu završnicu.

Na tri minuta do kraja utakmice Partizan je imao 77:74, a meč je potom ušao u veoma neizvesnu završnicu.

Na 36 sekundi do kraja utakmice rezultat je bio 79:79, a tada je usledila prava drama.

Alen Omić je stigao do poena posle ofanzivnog skoka, ali je koš poništen zbog faula. Ipak, nakon dugog gledanja ponovljenog snimka i većanja, sudije su donele odluku da ponište faul, ali da svejedno ne dodele poene Cedevita Olimpiji.

Prednost domaćinu je potom doneo Jogi Ferel koji je bio precizan sa poludistance, a Kevin Panter je zatim promašio šut za produžetke.

Malo je vremena ostalo za Partizan, a napad je imao njegov rival. Međutim ni to nije bio kraj uzbuđenja pošto je Avramović uspeo da ukrade loptu i da pohita velikom brzinom ka košu rivala. Da je stigao da položi, meč bi otišao u produžetke, ali Ferel, koji je uz Blažiča heroj Slovenaca, uspeo je da izbije loptu iz ruke Partizanovog beka.

Blažič je završio meč sa 25 poena i četiri skoka i najkorisniji je igrač Cedevita Olimpije. Zoran Dragić je dodao 14 poena, a Ferel i Omić po 13.

Kod Partizana je Avramović bio najbolji sa 21 poenom, Panter je stigao do 18, a Ledej je stao na 13 poena.