AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović očekuje da njegov odreaguje na najbolji mogući način u duelu protiv Splita u 15. kolu ABA lige.

Crno-beli će dva dana nakon utakmice protiv Zadra, dočekati Split u Štark areni sutra od 18.45 sati.

U prvom delu sezone, crno-beli su na gostovanju savladali Split sa 59:69.

"Imamo praktično jedan dan za pripremu utakmice i daćemo sve od sebe da odreagujemo na najbolji mogući način. Split je ekipa koja igra različite vrste odbrane i to je najvažnije da kroz dobar sastanak i trening što bolje pripremimo. Naravno, uz sve drugo što mi radimo u odbrani i napadu. Ono što je meni veoma bitno je činjenica da je nedavno preminuo Vinko Bajrović Capo, dugogodišnji igrač i rukovocilac u splitskom klubu, kao i nekadašnji tehniko reprezentacije Jugoslavije iz vremena kada sam igrao. On je bio neverovatan čovek koji je svima nama pomagao u svakom pogledu. Želim da i ovom prilikom izjavim saučešće njegovoj porodici i košarkaškom klubu Split", rekao je Obradović za klupski sajt.

Bek crno-belih Aleksa Avramović ističe da je važnost sutrašnjeg duela.

"Važna utakmica je pred nama, protiv tima koji u poslednje vreme mnogo bolje igra nego što to pokazuju krajnji rezultati u ABA ligi. Split je na utakmici sa Crvenom zvezdom praktično ceo meč bio u igri, što pokazuje da su sigurno u stanju da svakom timu u ligi naprave probleme. Uraditi ćemo analizu i pokušati da se što bolje pripremimo. Pred nama je zahtevan meč i do pobede ćemo doći samo ukoliko budemo maksimalno koncentrisani tokom svih 40 minuta", naglasio je Avramović.

#Željko Obradović