AKTUELNO

Srbija i sport, ima neka tajna veza.

O NOVAKU ĐOKOVIĆU ne treba trošiti previše reči. Postao je apsolutni rekorder po godinama u kojima je završio na broju jedan, takođe je rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste, najviše osvojenih mastersa, više pobeda protiv najvećih rivala... Verujemo da će u novoj 2022. godini nadmašiti ono malo rekorda koji su mu preostali, da nadmaši Štefi Graf koja ima 377 nedelja na vrhu, kao i Nadala i Federera po broju Grend slem titula.

Kada gledate NIKOLU JOKIĆA onda možete samo da uživate u umetnosti pod koševima. Iako nije "po merilima" savremene košarke, Nikolina inteligencija i pamet nadilaze sve mišiće u NBA. Stoga i nije nikakva šokantna vest da je poneo epitet MVP NBA lige u 2021. godini. Prvi je srpski košarkaš kome je to pošlo za rukom i tek šesti neamerički igrač.

Dovoljno je samo napisati VATERPOLISTI SRBIJE! Apsolutnim vladarima planete niko nije ravan poslednjih godina i decenija. Dominaciju su pokazali i ove godine kada su u Tokiju uzeli olimpijsko zlato. Zahvalnost je stigla i u vidu pojedinačnih nagrada, pa je tako FILIP FILIPOVIĆ treći put proglašen za najboljeg vaterpolistu na svetu, a DEJAN SAVIĆ za najboljeg vaterpolo trenera.

Slična situacija je i u ženskoj odbojci kada su u pitanju individualne nagrade. Ženska odbojkaška reprezentacija je ove godine osvojila medalje i na Olimpijskim igrama u Tokiju i Evropskom prvenstvu u Beogradu. TIJANA BOŠKOVIĆ poslednjih godina dominira u ovom sportu, bila je najbolji korektor na OI u Tokiju, kao i u idealnom timu na ova dva takmičenja. Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije ZORAN TERZIĆ proglašen je za najboljeg trenera u Evropi za 2021. godinu u izboru Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Njemu je ovo drugi put da dobije ovo priznanje, nakon što je bio najbolji 2018. godine.

U ženskoj košarci smo ove godine osvojili drugo zlato u istoriji. Tačnije, drugo zlato u šest godina. Košarkašice su briljirale na Evropskom prvenstvu u Valensiji, a do zlata su stigle uz veliki doprinos SONJE VASIĆ. Sonja je tom prilikom ponela epitet najbolje igračice.

Jedno od zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila je JOVANA PREKOVIĆ. Reprezentativka Srbije u takmičenju do 61 kilograma je neprikosnovena! Aktuelna je evropska i svetska šampionka i olimpijska šampionka.

Autor: