AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Krku u 11. kolu ABA Lige - 71:70

Drama, drama, drama i drama! Teško da je gledaoci ABA lige moći da gledaju zanimljiviju i čudniju utakmicu u jadranskoj ligi ove godine! Crvena zvezad je na šest minuta do kraja gubila 17 razlike, a onda je usledila serija gluposti u režiji košarkaša Krke i regionalni šampion je posle preokreta stigao do pobede - 71:70!

Meč je rešio Nikola Kalinić! Imala je Krka +3 na devet sekundi do kraja, ali je reprezentativac Srbije pogodio trojku i poravnao rezultat. Usledilo je pomračenje Dalibora Damjanovića, trenera Krke, koji je protestvovao nakon što je lopta pobegla u aut. Sudije su mu dodelile tehničku na 0,4 sekunde do kraja, a Kalinić koristi penal i donosi pobedu Zvezdi!

Po ko zna koji put ove sezone Dejan Radonjić nije mogao da računa na nekolicinu igrača. Ognjen Kuzmić, Ognjen Dobrić i Eron Vajt nisu bili u sastavu Crvene zvezde, a na teškom gostovanju u Novom Mestu, srpski šampion nije uspevao da nadomesti njihov izostanak.

Usporeno su crveno-beli otvorili meč i Krka je to uspevala da kazni preko Luke Lapornika i Roka Stipčevića. Ipak, Zvezda nije dozvoljavala domaćinu da se odlepi u prvom poluvremenu budući da je odbrana koliko-toliko funkcionisala, ali se sve raspalo na startu drugog poluvremena.

Serija promašaja i tehničkih grešaka Crvene zvezde, na drugoj strani rafalna paljba Roka Stipčevića i Krka je za tren oka imala +18! Uspeli su izabranici Dejana Radonjića da se razmrdaju posle tajm-auta, uspeli su Nikola Ivanović i Branko Lazić sa ukradenim loptama da vrate Zvezdu u igru, ipak, nije to bilo dovoljno, a Krka je na startu poslednje deonice imala 59:42!

Trojka Nikola Kalinića, potom i prodor Stefana Markovića dali su nadu crveno-belima da mogu do preokreta u finiš meča, odbrana je ponovo proradila. Ipak, čudna odluka arbitra da svira faul u napadu Dejanu Davidovcu prilikom "floutera" promenila je tok meča. Košarkaši Zvezde su se razleteli po terenu, Kalinić i Marković su pogodili još po jednu trojku - 62:55! Trener Krke odmah je reagovao tajm-autom kako bi prekinuo nalet beogradskog tima.

KRKA - CRVENA ZVEZDA 70:71 (16:12, 19:16, 24:15, 11:29)

ŠD Leona Štuklja, Novo Mesto Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Tomislav Stapić

Krka: Gibs, Stipčević, Špan, Medved, Kosi, Stipančev, Škedelj, Lapornik, Macura, Klobučar, Tomas

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Cirbes

Tok meča

Četvrta četvrtina:

Potpuni raspad sistema u sastavu Krke, gomila nepotrebnih faulova, ponovo će Davidovac na liniju penala nakon što ga je Juri Macura udario priliko skoka - 62:57! Zvezda se vratila u igru, sada je samo pet razlike za Slovence!

Zvezdi je potrebno čudo u Novom Mestu, ali NIkola Kalinić je rešen da ga režira! Dve trojke za krilo crveno-belih, nakon toga i prodor Stefana Markovića, na drugoj strani stao je napad Krke i beogradski velikan prepolovio je prednost domaćina - 62:51!

Treća četvrtina:

Nije uspela Crvena zvezda da uhvati rezultatski priključak na kraju treće četvrtine, Krka je već postigla deset trojku, kada je proradio napad, odbrana je zakazala i sada je +17 - 59:42!

Nova trojka za Roka Stipčevića, a na drugoj strani još jedna izgubljena lopta! Crvena zvezda se potpuno raspala u drugom poluvremenu, Krka ima +18 sredinom trećeg perioda posle pogotka Luke Lapornika - 48:30! Dobra reakcija crveno-belih posle tajm-auta Dejana Radonjića, dve ukradene lopte po jedna za Lazića i Ivanovića i Zvezda se ekspresno vratila u meč - 48:36!

Krka ima maksimalnih +12 nakon trojke Lapornika i Roka Stipčevića, serija grešaka crveno-belih, ne uspeva Radonjić da "razbudi" svoje izabranike - 41:29!

Druga četvrtina:

Krka je bila daleko bolji rival i u nastavku prvog poluvremena, mnogo tehničkih grešaka i izgubljenih lopti, a domaćin je sve to surovo kažnjavao. Nakon Cirbesove greške Luka Lapornik je povukao kontru, pogodio za tri poena i naterao Radonjića da pozove tajm-aut - 32:25!

Raspucali su se crveno-beli na startu druge četvrtine, dve trojke pogodio je Ostin Holins, potom je mrežicu pocepao i Dejan Davidovac, ali je Krka opet uzvratila i povela. Nije imao Dejan Radonjić odgovor za raspoloženog Jana Kosija, a slovenački reprezentativac sa šest vezanih poena vratio je rezultatsku klackalicu na stranu domaćina - 24:21!

Prva četvrtina:

Nije Zvezda uspevala da pronaše napadački ritam, nekoliko otvorenih promašaja koje koristi Juri Macura i odvodi Krku sa vođstvom na prvi predah - 16:12!

Nekoliko minuta praznog hoda i sa jedne i sa druge strane razbili su poeni Luke Mitrovića. Uzvratio je na Ti Džej Gibs novom trojkom za Krku.

Nakon dobrih uvodnih minuta igra Crvene zvezde bez razloga je postala "nervozna" što je Krka uspela da iskoristi preko Roka Stipčevića koji je trojkom odveo slovenački sastav na - 10:4! Uspeo je Volters da preseče seriju rivala i pogodi posle ukradne lopte, ali se videlo da napad ne funkcioniše kako je zamislio Dejan Radonjić - 10:6.