AKTUELNO

Slovenac je ponovo bio najbolji u timu Dalasa, ali Mavsi nisu izdržali do kraja.

Ne može ni Luka Dončić sam! Kakvo razočaravajuće veče za Dalas... Ekipa Maveriksa je doživela poraz od Bruklina na svom parketu i to nakon što su vodili do dva minuta pred kraj utakmice. I na kraju su poklekli.

Dalas je upisao 12. poraz u sezoni i to na kakav način. Tokom 42 i po od mogućih 48 minuta imali su rezultatsku prednost, u jednom trenutku i "plus 17" prednosti, ali ništa od toga im nije bilo dovoljno.

Postigli su mizernih 13 poena u poslednjoj četvrtini i to ih je stajalo poraza protiv "super-tima" iz Njujorka, inače do sada najboljeg tima Istočne konferencije.

Luka Dončić nije imao dovoljno podrške od saigrača, pa je prva zvezda Dalasa sa 28 poena, šest skokova i devet asistencija bio i nadomak "dabl-dabla" i nadomak trijumfa.

Istina, i Dončić je šutirao tek 9/21, ali je tokom meča pogađao neke nestvarne trojke, poput ove u poslednjim sekundama prvog poluvremena:


Za to vreme, u Bruklinu je tandem Kevin Durent - Džejms Harden predvodio tim u tandemu. Durent je ubacio 24 poena uz sedam skokova, dok je Harden uz 23 poena podelio i 12 asistencija. Lamarku Oldridž je dodao 15 poena.

U poraženom Dalasu, Kristaps Porzingis je imao 17 poena i 12 skokova, dok je Dorijan Fini Smit dodao 15 poena. Srpski internacionalac Boban Marjanović nije nastupio na ovom susretu.

NBA REZULTATI, UTORAK NA SREDU:

Dalas - Bruklin 99:102
San Antonio - Njujork 109:121
LA Lejkers - Boston 117:102