AKTUELNO

Košarkaška juiniorska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bratislavi.

Mladi srpski košarkaši, osvajači zlatne medalje na juniorskom prvenstvu Evrope u Bratislavi, stigli su danas u Beograd i poručili da su ponosni na uspeh, ali i podršku koju su osećali sve i vreme.

Foto: E-stock/MN Press

Selektor Vlada Jovanović, koji je i pre osam godina osvojio juniorsko zlato, zahvalio se rukovodstvu KSS na poverenju, medijimja, ali posebno igračima i stručnom štabu.

- Odradili smo jako težak i ozbiljan posao. Kada smo počeli pripreme svi su došli kao dobri igrači, ljudi, momci, a tokom turnira smo rasli i pokazali su da mogu da budu još bolji. Hvala ovoj deci, uživao sam radeći sa njima - rekao je Jovanović na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Foto: E-stock/MN Press

Kapiten Aleksa Uskoković istakao je da je ponosan što je imao priliku da podigne trofej, dodavši da je ekipa pokazala da su pravi šampioni, dok je MVP turnira Nikola Mišković dodao da jedva čeka novo okupljanje i nove pobede.

PROČITAJTE JOŠ: ZLATO STIŽE U SRBIJU: Košarkaši juniori ŠAMPIONI EVROPE! (FOTO+VIDEO)

Predsednik KSS Predrag Danilović rekao je da je veoma srećan i izrazio nadu da će ova generacija imati još mnogo uspeha.

- Shvatili su šta znači igrati u državnim selekcijama i siguran sam da su postali bolji igrači - rekao je Danilović.

Foto: E-stock/MN Press

Srbija je u finalu kontinentalnog šampionata savladala Španiju 74:62. Slavlje naših mladih košarkaša je počelo odmah posle meča i u svlačionici.

#Evropsko prvenstvo

#Košarka

#Srbija

#Zlato

'